Анатоли Станев встъпи в длъжност като областен управител на област Русе.

...
Анатоли Станев встъпи в длъжност като областен управител на област Русе.
Коментари Харесай

Новият областен управител на Русе встъпи в длъжност, заяви, че идва с приемственост

Анатоли Станев встъпи в длъжност като регионален шеф на област Русе. Това стана сутринта по време на тържествена гала в Областна администрация. Той разгласи, че идва с готовност за последователност и ще търси такава.

" Познавам частично екипа на институцията, работил съм с част от хората и съм сигурен в техните професионални качества “, съобщи Станев и добави, че има сериозен опит в построяването на екипи и екипната работна.

Новият регионален шеф показа, че също ще работи тясно с локалната власт в района и се надява да срещне схващане и общи планове. Колкото до заместител регионалните шефове, то към този момент е ясно, че региона остава с един.

На този стадий обаче е рано да се каже по кое време ще бъде назначен и от коя политическа квота. За поста регионален шеф Анатоли Станев бе повдигнат от политическа партия  " ИТН “. 

Колкото до политиката по отношение на ограничение разпространяването на COVID-19, той разгласи, че ще следва държавната и ще направи всичко допустимо за ускорение процеса по имунизация в Русенско. Самият той е със приключен имунизационен цикъл и обмисля слагането на бустерна доза. 

На журналистически въпрос по отношение на разговора му с екоактивисти, той бе безапелационен, че ще направи всичко допустимо да има добра връзка. Същевременно Станев уточни, че на голословни изказвания няма да реагира и самият той се усеща задоволен от това, което е приключил като шеф на Регионалната ревизия по околната среда и водите.

" Докато се премълчават обстоятелства, които са в интерес на екологията и се преекспонират други, не знам до какъв брой бих могъл да разясня всяко виждане. Хората с висока гражданска позиция би трябвало да показват мнението свястно и аргументирано “, безапелационен бе той. 

От своя страна досегашният регионален шеф Борислав Българинов благодари на администрацията, че през последните осем месеца са му повярвали, че за малко време могат да се трансформират и свършат доста неща.

За него екипът на институцията е бил извънредно правилен и прецизен. " Това, което желаех се случи и не инцидентно Областна администрация ще бъде отличена с награда от Института по обществена администрация към Министерски съвет.

Отличието се присъжда за това, че управлението на администрацията е осигурявала отлични благоприятни условия за непрекъснато образование на специалистите в интерес на обществото. " Оставам разполагаем и в бъдеще моето държание ще е обвързвано с това, което съм почнал. Говорило се е за доста планове през последните 10 години, само че нищо не е направено. Само са се писали писма сред институциите “, добави още Българинов. 

На церемонията участваха още заместител регионалните шефове доктор Стефка Караколева и Синан Хебибов, основният секретар на администрацията Симеон Иванов, чиновниците, както и изпълнителният шеф на Асоциация " Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева. 

Интересен факт е, че досегашният регионален шеф Борислав Българинов се познава с новия си сътрудник. Двамата са имали опция да работят дружно в близкото минало и Българинов заявява също безапелационната си поддръжка към Анатоли Станев. Българинов подари на Станев и часовник под формата на камера, който несъмнено незабавно бе изплатен от новия регионален шеф.

" Бъдете постоянно в крайник с времето и си сверявайте часовника с най-точните. Запазете доста хубави моменти с сътрудниците от администрацията “, показа Българинов.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР